Magyar Péter szombaton meghirdetett egyesületét már jóval a kegyelmi botrányt megelőzően bejegyezték, méghozzá a kormánybuktatás céljával – írja a Tűzfalcsoport. Magyar Péter szombaton jelentette be, hogy átvette az alapítóktól a Legyél a változás! Egyesületet. A szervezetet tavaly júliusban jegyezte be a bíróság.

Hirdetés

Az egyesület így fogalmazta meg a sorosista szervezetek eszmeiségére emlékeztető célját: „Pártpolitikától függetlenül azért küzdünk, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek.”

Református szövetséges az élen

Magyar Péter egyesületének elnöke Tarr Zoltán József, aki korábban a református egyház zsinati tanácsosa volt, egészen 2015-ig. Ő is felszólalt a Kossuth téri tüntetésen, élesen bírálta a kormányt és Balog Zoltán református püspököt.

Nemrég a Szemlélek blognak arról beszélt, hogy mindent elkövetett, hogy a református egyházban még nagyobbra duzzasszák a kegyelmi botrányt.

Korábban írtuk

– Először a református közösségen belül tettem lépéseket. Megkerestem különböző hivatalos, döntéshozó testületeket, szervezeteket, írtam a zsinat jogtanácsosának és a négy egyházkerület főgondnokának is, hogy felelősségükben eljárva foglaljanak állást ebben a széles nyilvánosságot kapott és rendkívüli következményekkel járó, az egyház püspökének közbenjárásával előállt helyzetben. Kértem őket, hogy felelős döntéssel és eljárással járuljanak hozzá a kialakult helyzet megoldásához – mondta Tarr Zoltán az interjúban.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Tarr Zoltánt a református egyházban sikkasztás vádjával illették 2013-ban, 2015-ben pedig távozott.

NoÁr is feltűnik

A Tűzfalcsoport azt is megnézte, hová jegyezték be a Legyél a Változás egyesületet, és kinek a tulajdona az ingatlan. A II. kerületi Kelemen László utcai lakás a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft.-é. A cég egy vállalkozó házaspár, B. Barnabás és B. S. Csilla tulajdona. Ezek a nevek első hallásra nem sokat mondanak, de ha jobban utánanézünk, B. Barnabás érintett a Dadu Art Kft.-ben is. Ennek az előadó-művészettel foglalkozó cégnek a tulajdonosa pedig Duda Éva koreográfus, Molnár Áron NoÁR házastársa

– jegyezte meg a blog.

Magyar Péter mozgalma már a kezdetektől NoÁR-ékhoz és az amerikai baloldalhoz lehetett bekötve, legalábbis a cikk szerint erre utal, hogy az egyesület honlapján az amerikai baloldal által pénzelt Tanítanék Mozgalom és NoÁR közös jelképét, valamint egy tanártüntetés pillanatfelvételét láthatjuk. A Tanítanék mögött álló Humán Platform Egyesületet csak 2022-ben 54,5 millió forintnyi külföldi pénzből támogatta a Democracy and Pluralism nevű szervezet, amely a Gulyás Márton-féle Partizán alapítványát is tízmilliókkal segítette.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.