Ismét közösen akciózik az ellenzék – jelentették be sajtótájékoztatón. 

A Fidesz bevezeti a 13. havi munkát a közigazgatásban. A kormányzati igazgatásról szóló törvény a közszféra rabszolgatörvénye, ami a dolgozó nőket bünteti‼️Nézzék meg a közös ellenzéki sajtótájékoztatónkat!

Gepostet von Szél Bernadett am Montag, 4. März 2019

Az ellenzéki képviselők nem kívánnak az Országgyűlésben a „Fidesz propagandahétfőihez asszisztálni” – mondta el Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP frakcióvezető-helyettese a parlamenti üléstől való távolmaradásukat azzal indokolta, az Országgyűlésben A hét van, és nem hajlandók asszisztálni a Fidesz „propagandahétfőjéhez”, hasonlóan a két héttel ezelőtti akciójukhoz.

Ma a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának fővárosi épületéhez vonulnak egy újabb sajtótájékoztatóra. „Ott is akciózni fogunk” – közölte, hozzátéve, várják oda a sajtó képviselőit is. Kár, hogy nem írásban fejtette ki gondolatait, sokan lennénk kíváncsiak rá, sikerülne-e megbirkóznia a nyugdíjfolyósító szóval.

Arató Gergely a DK színeiben elmondta, ők a Parlamentben azokat képviselik, akiknek elegük van a Fideszből. Nem hajlandóak végighallgatni a Fidesz hazugságait hétfőnként – hepciáskodott a DK képviselője. A kormány rabszolgáiként látja a közigazgatásban dolgozókat a Gyurcsány-párt politikusa.

A Fidesz szégyellje magát!

– szónokolt harciasan Arató. Az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert az Országgyűlés december 12-i „botrányos ülésén” jogellenesen fogadta el kormányzati igazgatásról szóló törvényt – jelentette be Arató. 

Szabó Tímea szerint az elmúlt kilenc évben ők konstruktív ellenzék voltak, de Orbán Viktor és kormánya magasról tesz az ellenzékre és a parlamenti munkára, de még a saját szavazóikra is – fröcsögte. A propagandahétfőkön immáron nem hajlandók részt venni – jelentette ki. 

Út közben is érdekes dolgok fognak történni, szeretettel várjuk Önöket, hogy elkísérjenek minket

– kecsegtette a sajtó képviselőit a Párbeszéd társelnöke. Azt hangoztatta: nem hagyják, hogy Orbán Viktor kizsigerelje a magyar munkavállalókat, fizetség nélkül dolgoztassa őket, miközben folyamatosan hazudik a magyar embereknek. Ha a parlament falain belül nem tudnak küzdeni, akkor az utcán mutatják meg Orbán Viktornak, hogy van ellenállás – tette hozzá.

Kepli Lajos jobbikos képviselőtől megtudhattuk, ők kiállnának lényegében mindenkiért a kormánnyal szemben. Több millió ember került rosszabb helyzetbe értékelése szerint. Kepli úgy véli, az összellenzéki együttműködést a kormány hozta össze a rabszolgatörvénnyel, és ez az együttműködés addig fog tartani, amíg a kormány folytatja „ámokfutását”.

Csárdi Antal (LMP) szerint reggel, délben és este szajkózza a kormánypolitika, hogy milyen sikeres a magyar gazdaságpolitika, ő viszont sikeres munkavállalókat is szeretne látni.

Szél Bernadett független képviselő szerint Orbán Viktor a dolgozó nőket bünteti.

Bősz Anett szerint a NER-nek nem fontos az ember, csak lábbal tiporja őket. Olyan gazdasági és társadalmi környezetet kellene biztosítani, amely jó a munkáltatónak és a munkavállalónak is. Ez az, amire Orbán Viktor rendszere képtelen – hangoztatta. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A nagy vonulás és a dicső akciósorozat

A szociknak hála a vonulás izgalmas pillanataiból sem maradunk ki. 

Sziasztok! Osszátok meg ezt a videót ti is! – mondta kicsit lihegve a vonuló Török Zsolt. Majd azt közvetítették, ahogy az ellenzéki képviselők festékszórókkal lefújnak egy telefonfülkét, hogy a kormány ott található hirdetését megrongálják.

Képernyőfotó: MSZP Facebook-oldala

A festékből jutott telefonfülke melletti járdára is, oda egy 

ORBÁN KORRUPT

feliratot sikerült fújnia a Szél Bernadettéknek. A képviselők nem álltak meg egy telefonfülkénél, egy következő lefújt plakát előtti járdára azt fújták: 

ORBÁN NEM SZERETI EURÓPÁT
A MAGYAROK IGEN! 
#STOP PROPAGANDA

Élő: az ellenzéki képviselők a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vonulnak, nemet mondunk a gyűlöletkampányra és a rabszolgatörvényre! #MSZP #hueu #HazaSzeretetEurópa

Gepostet von MSZP am Montag, 4. März 2019

A DK-s Varju László így foglalta össze az akciót, a magyar helyesírásra és központozásra való tekintet nélkül: 

Ez ami igazi fegyverünk festékszóróval Orbán ellen

Cikkünket frissítjük!