„A főpolgármesternek vállalnia kellene a felelősséget és le kellene mondani”

Hirdetés

– így fogalmazott Kovács Péter XVI. kerületi polgármester, miután Karácsony Gergely a mai napig nem adott válaszokat a hídpénzbotrányként elhíresült ügyben felmerült kérdésekre.

A Lánchíd felújítását még az előző városvezetés készítette elő, a Tarlós István által elfogadott projekt pedig nemcsak a híd felújítását, hanem a Budai Váralagút, a Clark Ádám tér és a Széchenyi téri villamosalagút rekonstrukcióját is tartalmazta. Karácsony Gergely azonban 2020-ban lesöpörte ezt az ajánlatot az asztalról és helyette az A-Híd Zrt.-t bízta meg a Lánchíd felújításával – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Az új kiírásban pedig felére csökkentették a kötbért és hatvanszorosára emelték a kivitelezőnek járó előleget. Később kiderült az is, hogy a beruházást végző cégtől csaknem másfél milliárd forint érkezhetett a számlagyáros Vigh Mórhoz.

Ebből az összegből pedig – az eddigi információk alapján –, tovább utalhattak kilencszázmillió forintot Vig magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk