Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) kijelentette, nem lehet kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást, és ha áprilisban az ellenzék győz a választáson, akkor Magyarországon nem lesz kötelező az oltás, mert szabad országot akarnak.

Felrótta, hogy csak tavaly 5000 milliárd forint volt az államháztartási hiány, és még mindig Magyarország az EU második legszegényebb nemzete. Azt mondta, ez a pénz a kormánypártoknál van és azt vissza kell tennie valakinek a közösbe; ha áprilisban a Fidesz-KDNP nyer, akkor a magyarokra megszorító csomag vár, ha viszont az ellenzék, akkor a kormánypártok fognak fizetni.

Felidézve a kormánypárti szlogent, miszerint Magyarország előre megy, nem hátra, azt mondta, „már ne haragudjanak, mögöttünk nincs senki”. Vitatta, hogy az óvodások nemi átalakító műtéte lenne Magyarország legnagyobb problémája. Felszólalását úgy zárta: „vesszen az Orbán-rendszer!”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt firtatta, ha a képviselő tényleg szabad országot akar, mit keres a szemkilövetők választási listáján.

Korábban írtuk

Közölte, Magyarországon nincsen kötelező oltás, az oltás önkéntes. Bírálta, hogy az ellenzék nem támogatta a koronavírus-járvány elleni védekezést és szóvá tette, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt fizetős egészségügyet akar.

Felidézte a kormánynak a gazdaság újraindítása érdekében tett lépéseit. Szerinte ha a Jobbikon múlt volna, nem lenne adóvisszatérítés, adócsökkentés és kamatstop sem. Parlamenti provokációval, fenyegetéssel, hangos beszéddel nem lehet a magyarok megélhetését javítani – jelentette ki az államtitkár, megjegyezve, hogy a Jobbik az elmúlt években hosszú utat tett meg, mire „a posztkommunisták lefokozott tagozata” lett.