Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) miután gratulált a miniszterelnöknek, hogy a Fidesz tisztújító kongresszusán „ismét megválasztották a maffia fejévé”, azt firtatta, hogy az egyik fideszes polgármester milyen kellemetlen kérdésekre vár választ a Fidesz-központból.

Az ellenzéki politikus ezen kérdések közé sorolta azt például, hogy a kormány milyen alapon hallgat le ellenzékieket.

Jakab Péter azt is kérdezte, Orbán Viktor egyetért-e még 2008-as kijelentésével, miszerint csak gyenge emberek akarnak gyenge  forintot. Gyengének tartja magát? – tette fel a kérdést.

Kitért arra, hogy a kormányfő 2015-ben rossz dolognak nevezte a gazdasági bevándorlást, most meg olcsó keleti vendégmunkásokat telepít az országba, hogy letörje a magyarok béremelésért indított küzdelmét.

Korábban írtuk

Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolta a Jobbik-elnöknek, hogy nézzen körül és akkor látni fogja, hogy akikkel együtt ül azok voltak azok, akik elvették az emberektől a 13. havi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, 10 százalék feletti munkanélküliséget csináltak a pénzügyi válság idején, megvágták a családtámogatási rendszert és devizahitelcsapdába csalták a családokat.

Hozzátette: a minimálbér a Jobbik szövetségeseinek időszakában 73 ezer forint volt, most januártól 200 ezer forint lesz. A mostani minimálbérből kétszer annyi benzint lehet vásárolni, mint a Jobbik szövetségeseinek idején lehetett a minimálbérből – közölte.

Jakab Péter viszonválaszában elmondta, az elmúlt 13 évben nem emelkedett a minimálnyugdíj, a családi pótlék, a forint viszont rekordgyenge.

Azt kérte, hogy találjanak ki annál kreatívabb választ, hogy Gyurcsány.

Felidézte: Kövér László házelnök szerint tragédiák történhetnek ott, ahol elmebajosok kerülnek kormányzati pozícióba. „Erre most itt ül egy előttem a bársonyszékben” – fogalmazott, azt kérdezve a kormányfőtől, mikor vette el a hatalom a józan eszét.

Utóbbi megjegyzéséért az elnöklő Latorcai János figyelmeztetésben részesítette a jobbikos politikust.

Orbán Viktor szerint a képviselő rosszul van tájékoztatva saját programjukról. Közölte, a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, emelni akarja a gáz, a víz és az áram árát.

Úgy fogalmazott: „az önök programja az áremelkedések programja, önök az emberek megélhetését veszélyeztető programot képviselnek”.