Jakab Péter volt hétfő este Gulyás Márton vendége a Partizánban. Az öt és fél órás interjúban a volt jobbikos politikus több érdekes kijelentést is tett, többek között azt állította, hogy meghívták az árnyékkormányba, de ő nemet mondott Gyurcsányéknak, pedig a belügyminiszteri posztot szánták neki. Azt, hogy miért nem fogadta el a felkérést, többféleképpen indokolta.

Hirdetés

„Mert nem vagyok DK-s” – jelentette ki, majd hozzátette:

„Én nem egy cseresznye akarok lenni a DK tortáján. Ha elvállaltam volna azt a posztot, hogyan tudnék megszólítani új embereket?”

– tette fel a kérdést a politikus, aki elismerte, hogy létezik Gyurcsány-probléma az ellenzéken belül.

A Magyar Nemzet ismerteti, a beszélgetés során Jakab Péter arra is kitért, ma már egyetért azzal, hogy a meleg párok is örökbe fogadhassanak gyermekeket, erről Osváth Zsolt, nyíltan homoszexuális baloldali influenszer példája győzte meg:

„Megismerve, hogy Zsolt hogyan szeret, milyen szépen tud szeretni, és hogy a legnagyobb szívfájdalma, hogy nem nevelhet gyereket”

– fogalmazott Jakab Péter, aki már attól sem zárkózna el, hogy a melegek házasodhassanak. Korábban a Jobbik vezetőjeként ettől Jakab még elzárkózott.

A Fidesz–KDNP kormányzásáról úgy vélekedett: a családpolitikában vannak jó lépéseik (emlékezetes, korábban Jakab Péter is felvette a csokot), de Jakab Péter azt is gondolja , hogy a határon túli magyaroknak nem lenne szabad magyarországi listára szavazniuk. Saját mozgalmáról elmondta: kétezer fős a mozgalom, de – szerinte – 24 ezer aktivista jelezte eddig a csatlakozási szándékot. A Nép Pártján azonban mindössze tízfős párt.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk