Hirdetés

Jámbor András Imre (Párbeszéd) kifejtette: nincs lehetőség előrelépésre, és jön a recesszió, ezért azt kell nézni, hogyan lehetne igazságosabb a rendszer.

Azt firtatta, meddig kell várni a tanároknak, a szociális munkásoknak, a tűzoltóknak, hogy az ő fizetésük is emelkedjen, miközben a miniszterelnök fizetését megemelték a válság idején. Fontos, hogy az állam egyre kevesebb pénze odajusson, ahol valóban szükség van rá – hangsúlyozta. Hozzátette: válsághelyzetben a valóban rászorulókat kell támogatni.

Úgy látja, a bajban segíteni kell a gyengéket, ettől erősebb a közösség. Fizessenek a gazdagok, segítsünk a bajbajutottaknak! – hangoztatta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt kérdezte a képviselőtől, hogy nem látta-e, mit tett a baloldal az elmúlt években, kiktől vett el. Tanároktól, orvosoktól, nyugdíjasoktól vett el – sorolta. Hozzáfűzte: minderre azonban egy rossz szava sincs a képviselőnek.

Korábban írtuk

Kiemelte: a kormány szerint fontos az erős középosztály, valamint a kis- és közepes vállalkozások, viszont az ellenzék megnövelné a terheiket és megszüntetné a támogatásaikat. A baloldal nem segít az embereknek, a kormány azonban igen – jelentette ki.