Hirdetés

A Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalomhoz kötődhet az a személy, akinek a számítógépén pedofil tartalmakra bukkant a rendőrség. Az ügy előzménye, hogy az Antifa-csoport tagjai február közepéig összesen nyolc járókelőt támadtak meg Budapesten. Ezzel összefüggésben a lakásán elfogtak egy magyar nőt, egy bizonyos D. Krisztinát is, aki a Szikra Mozgalom tagja.

A nő egy darabig gyanúsított volt, ám végül nem lehetett igazolni, hogy részt vett a támadásokban, így megszüntették ellene az eljárást. Sajtóhírek szerint a nő lakásának átkutatása során bukkantak a nyomozók a pedofil felvételekre.

Jámbor András a Mediaworksnek azt mondta, hogy szerinte egy lejárató kampányról van szó, pedig semmi köze az ügyhöz, és nyomatékosan kérte, hogy kétgyerekes családapaként ne hozzák kapcsolatba egy pedofilüggyel.

A Párbeszéd frakcióban helyet foglaló politikus csupán sajtóértesülésnek nevezte, hogy a Szikra Mozgalom egyik tagjának a lakásában találták a gyermekbántalmazó tartalmakat, ezt az értesülést nem kívánta megerősíteni.

A képviselő arra sem válaszolt, hogy az Antifa-ügy korábbi gyanúsítottjával, D. Krisztinával beszélt-e erről az ügyről, illetve van-e információja arról, hogy D. Krisztina milyen kapcsolatban állt azzal a személlyel, akinél a pedofil tartalmakat találták.

Jámbor András azt is kijelentette, nem fog vizsgálatot kezdeményezni a Szikra Mozgalomban az üggyel összefüggésben.

Szerinte ha lenne arra bizonyíték, hogy a mozgalomnak köze van a pedofilügyhöz, őt magát akkor sem terhelné politikai felelősség.

(forrás)

Korábban írtuk