„Úgy tűnik, hogy megértette mindenki, mit szeretne a kormány, és a kooperációt választották”

– mondta a tárcavezető a Mol bejelentett üzemanyagár-csökkentési felvetésre reagálva. Jövő szerdán döntik el, hogy elkerülhető lesz-e a benzinárstop – mondta a miniszter. A közmédia hírportálja emlékeztet, hétfő délután literenként 10 forinttal csökkentette üzemanyagárait a Mol. A miniszter korábban arra kérte az üzemanyagár forgalmazókat: csökkentsék áraikat.

Hirdetés

„Annak érdekében, hogy a kormány és a Magyar Ásványolaj Szövetség közötti korábban megkötött megállapodás érvényre jusson, azaz a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el a régiós átlagtól, a kormány felszólítja az üzemanyagár forgalmazókat, üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz”

– fogalmazott Nagy Márton. A tárcavezető korábban többször elmondta, ha nem lesz olcsóbb az üzemanyag, akkor a kormány megteszi a megfelelő lépéseket.

Az érintetteknek május 8-ig van lehetőségük saját maguk csökkenteni a benzin-, illetve a gázolaj árát.

„Alighanem olyan típusú ársapka, ami korábban volt, nem lesz” – feltételezi a Századvég szakértője, ha a hazai üzemanyagárak mégsem csökkennek a következő napokban a régiós átlaghoz igazodva.

Korábban írtuk

„Háborús árak vannak a piacon, amelyek jelentős terhet rónak a magyar családokra a mindennapokban” – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója az M1-en. Menczer Tamás azt mondta: a megoldást a béke jelentené.

„A háborús árak önmagukban is problémát jelentenek, de azzal együtt azt nem engedhetjük, hogy a háborús árakon még pluszban valaki, esetünkben az üzemanyag-kereskedők nyerészkedjenek. Tehát a Nemzetgazdasági Minisztérium pontosan megvizsgálta a magyar árakat, és egészen világos, hogy van lehetőség csökkenteni”

– hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

A teljes cikket a hirado.hu oldalon olvashatják.