Fotó: Facebook/Kammerer Zoltám
Hirdetés

A valasztas.hu adatai szerint az új polgármester a leadott szavazatok 57,88 százalékát kapta meg. Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje 28,81 százalékot szerzett, és Rataj András független jelölt 13,31 százalékkal végzett a harmadik helyen.

A Pest vármegyei településen azért kellett időközi polgármester és képviselő választást kiírni, mert lemondott a város ellenzéki polgármestere, Balogh Csaba. A polgármester mellett lemondott az 5. egyéni választókerület ellenzéki képviselője, Hlavács Judit is, akinek a képviselői helyére szintén most választottak utódot a gödiek.

Az 5. választókerület képviselőjévé az újonnan megválasztott polgármestert, Kammerer Zoltánt választották a leadott szavazatok 53,2 százalékával.

Korábban írtuk

A függetlenként induló Abdai Róbert lett a Győr-Moson-Sopron vármegyei Dör község polgármestere a vasárnap tartott időközi választás eredményeként – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t.

Horváth Martina elmondta, hogy Abdai Róbert 139 szavazatott kapott. A további két független induló közül Tóth-Brányi Erika 126, Turi István Antal pedig 31 voksot szerzett. A választásra jogosult 489 emberből 298-an adták le voksukat, amelyek közül kettő érvénytelen volt. Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert a községet csaknem 30 évig vezető Dóczy Géza (független) február 1-jén lemondott.