Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában november 9-én tartott házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom pénzügyei miatt.

Hirdetés

Karácsony a házkutatás óta, vagyis november 10. és december harmadikának délutánja között 84 Facebook-posztot tett közzé politikusi oldalán, mégpedig a legváltozatosabb témákban.

A főpolgármester által megosztott tartalmak legtöbbje Budapest 150. születésnapjáról szólt, ugyanis másfél évszázada, 1873. november 17-én egyesítették Budát, Pestet és Óbudát. Ezenkívül a szóban forgó időszakban Karácsony számos hazai és külföldi eseményről is kifejtette álláspontját.

Sapka nélkül szelfizett például a hóesésben, miközben megbénult fél Budapest. Pro Urbe díj járt az Arc kiállítás szervezőinek, köztük Geszti Péternek:

Korábban írtuk

Karácsony és egyik helyettese, Tüttő Kata egy tévéstúdió sminkszobájában. A hír: egymás után nyilatkoznak az adásban.

Megemlékezett például Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és diplomata haláláról, születésnapján köszöntötte Kulka Jánost, posztumusz díszpolgári címet adományozott Vágó Istvánnak, propagandavideóban mutatta be egy körforgalom építését, s mindenkit figyelmeztetett a havazás és az ónos eső veszélyeire. Tordai Csaba ügyének azonban nem szentelt külön bejegyzést.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.