A pesti alsó rakpart tervezése során volt az a korábbi szakmai döntés, hogy a Lánchídtól délre eső rész teljesen autómentes lesz. Ennek bejelentésével várnom kellett eddig a hétig, felismerve azt, hogy lehet, nem a kampány a legjobb időpont rá

Hirdetés

– válaszolta egy kérdésre a Telexnek adott mai interjújában a főpolgármester. Karácsony Gergely azt állítja, hogy ezt nem javasolta neki senki, nem volt erről vita, egyszerűen én igyekeztem kerülni egy ilyen típusú konfliktust – fogalmazott.

A főpolgármester szerint egyébként a statisztikák azt mutatják, kevesebb dugó van Budapesten, mint 2019-ben volt, de úgy tudja, hogy a tények és az érvek nem számítanak a magyar belpolitikában, vélhetően ezért nem kommunikálnak erről a lakosságnak.

Karácsony Gergely arról is beszélt a Telexnek, hogy az téveszthette meg a választások előtt a baloldali pártok vezetőit, hogy az ellenzéki szavazók aktívabbak voltak a kampány során, ebből pedig azt a következtetést szűrték le, hogy többen is vannak. 

Korábban írtuk

Valójában éppen, hogy kevesebb szavazónk volt, csak ők nagyon aktívak bizonyultak

– elmélkedett az egykori miniszterelnök-jelölt.

Karácsony egyébként a vereség mértékét nem vonta kétségbe.

Az ég szerelmére, akkorát buktunk, mint az üveges tót. Tehát akinek ezek után nincs felelősségérzete az ellenzéki oldalon, aki nem tesz fel magának kérdéseket, vagy aki úgy érzi, hogy mindent jól csinált, az szerintem pszichopata

– fogalmazott a baloldallal kapcsolatosan. Érdekes egyébként, hogy a mai napig ő az egyetlen a baloldali pártok vezetői közül, aki jelezte, hogy nyáron nem indul újra a Párbeszéd társelnöki pozíciójáért, a többi nyolc pártvezető nem jelezte lemondási szándékát.