Hirdetés

A „Budapest Pride-on tala?” – kérdésre válaszolva a főpolgármester hozzátette: ez „a szabadság, a szerelem ünnepe, úgyhogy én biztosan ott leszek”.

A Magyar Nemzet emlékeztet: nemrég LMBTQ-fórumot tartottak a budapesti Városházán, ahol a szocialista Kunhalmi Ágnes így fogalmazott:

„A házassággal kapcsolatban a magyar társadalom többsége, a heterók ezt a privilégiumot meg akarnák tartani maguknak valamiért. Valami miatt a házasság az egy ilyen szent tehén, a család fogalmát viszont ennél sokkal liberálisabban értelmezi a magyar társadalom többsége. A családjogi törvények viszont a házasságra hivatkoznak, ezért itt kell majd valahogy okosan változtatni, hogy azt a társadalom többsége támogassa” – mondta.

A párbeszédes Tordai Bence pedig így magyarázta a parlament „Sokszínű Magyarországért” képviselői csoportjának létrejöttét:

Volt egy civil nyomás, és ennek örülök, hogy a Budapest Pride és a Háttér Társaság elkapott minket, és kiverte belőlünk, hogy ez legyen. Tehát amikor néhányan teljesen komolyan és rosszindulattal, mások meg viccesen azt mondják, hogy buzilobbi, akkor azt kell mondjam, hogy ez jól működik, ez egy követendő példa más társadalmi, nyomásgyakorló csoportoknak.”


A teljes cikk ITT olvasható.

Korábban írtuk