Szeptember 27-én ismét összeült a Fővárosi Közgyűlés. Kevesebb mint egy év van hátra az önkormányzati választásokig, de Karácsony Gergely baloldali főpolgármesternek még mindig a miniszterelnök-jelölti kampánya miatt kell magyarázkodnia – írta meg a Mandiner.

Hirdetés

A portál tudósítása szerint a főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. 

Mint jelezték, Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy Karácsony Gergely az, aki szembemegy a forgalommal, a valósággal, már ami a 99 Mozgalomhoz érkező források magyarázkodását illeti.

Ön még mindig azt állítja, csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést, mikroadományoknak hívja a friss, ropogós valutát, ami egyértelműen nem fér bele a ládikába. Élő ember nincs, aki elhinné az ön magyarázatát

– fogalmazott a politikus.

Korábban írtuk

Wintermantel kiemelte, hogy Karácsony szembemegy a legnagyobb lakossági bank állításával, az adóhatósággal, nem utolsósorban az újságírói társadalommal, akik szeretnék kideríteni, mi történt 2021 nyarán. Kiemelte, hogy a főpolgármesternek volt ideje, tisztázhatta volna a történteket, elmondhatta volna az igazságot, de más utat választott. 

Önnek késő, önre ráégett a ládikás sztori

– hangoztatta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Felszólalásának végén azt kérdezte a közgyűlésben ülő DK-s, momentumos, szocialista és párbeszédes képviselőktől (akik így vagy úgy, de támogatásukról biztosították korábban a főpolgármestert), hogyan tudnak mindennek fényében szavazni Karácsony előterjesztéseiről, miközben ők is hiteltelennek, bohózatnak tartják a városvezető magyarázkodásait.

Wintermantel felszólalását egy politikai akció követte. Fiatalok molinót feszítettek ki, melyen a következő állt:

Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró? Ezt ugye már ti sem hiszitek el!

A főpolgármester erre, illetve Wintermantel felszólalására úgy reagált: hála a fideszes állami szerveknek, ez lesz a legrészletesebben vizsgált kampány. Mint mondta, a baloldal kampányában egyetlen fillér közpénz sem volt, ebben ő biztos.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.