Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje rövid Facebook-videóban üzent az EP-választás után egy nappal a budapestieknek. 

Karácsony kijelentette: a május 26-ai EP-választás megmutatta, hogy a budapestiek nagy többsége változást akar, hiszen a fővárosiak közel 60 százaléka a „változást akaró pártok listájára” szavazott. Karácsonyt (egyelőre) a DK, a Momentum és az MSZP is támogatja.

Hozzátette: itt az ideje, hogy az ellenzéki oldalon a nemes versengést az együttműködés váltsa fel. Karácsony szerint Budapestet ki kell takarítani, mert „évek óta nem volt ilyen koszos és rendezetlen, mint most.”

Természetesen a Fideszt is megemlíti a rövid videóban: szerinte Budapest jelenleg a NER fogsága alatt áll, amiből ki kell szabadítani és le kell váltani a fővárosban a „Fidesz helytartóit.”

Budapesten többségben vagyunk mi, akik változást akarunk

Budapesten többségben vagyunk mi, akik változást akarunk. Az most a dolgunk, hogy októberben érvényt szerezzünk a többségi akaratnak Budapesten. Ehhez együttműködés kell. Én készen állok. #MindenkiBudapestért #Budapest

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 27. Mai 2019

Karácsony Gergely arról nem beszélt mosolygós videójában, hogy párttársa, Jávor Benedek már nem lesz EP-képviselő. Mint ismeretes, az MSZP-Párbeszéd közös lista csupán egy EP-képviselői mandátumot kapott a választók akaratából. Vasárnapi (le)szereplésüket Jávor Benedek így kommentálta:

„Tegnap brutális vereséget szenvedtünk, az a stratégia, azok a döntések, amelyeket elfogadtunk, ide hoztak minket.”

Kedves Barátaim!Köszönöm, és sajnálom.Tegnap brutális vereséget szenvedtünk, az a stratégia, azok a döntések,…

Gepostet von Jávor Benedek am Montag, 27. Mai 2019