Könyöradomány helyett érdemi megbecsülést az időseknek! #VegyükVisszaBudapestet

Gepostet von Karácsony Gergely am Dienstag, 1. Oktober 2019
Hirdetés

Fűtési szezononként húszezer forintot kapnának a nyugdíjasok és a rászoruló nagycsaládosok a fővárostól – tett ígéretet Karácsony Gergely kedden Budapesten, sajtótájékoztatón az idősek világnapján. Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje azt mondta, biztonságos és méltányos Budapestet szeretne. Ígéretet tett arra is, hogy a kerületekkel összefogva „talpra állítják” a budapesti egészségügyi alapellátást. Hozzátette: erősíteni kell a prevenciót is, ahogy arra Zuglóban az Egészségfejlesztési Irodával kísérletet tettek.

Karácsony Gergely számos kérdést kapott a múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételről, amelyen szocialista politikusokat bírál. A feljelentést a nap folyamán megteszik az ügyben – közölte.

Karácsony Gergely aktuális álláspontja szerint a hangfelvételen hallható kijelentések több elnökségi ülés alkalmával készültek, ezeket pedig manipulatív módon vágták össze.

„Amikor ez a botrány kitört, akkor én elmondtam, hogy nem emlékszem arra, hogy pontosan milyen helyzetben történt ez a beszélgetés. Azóta természetesen megpróbáltunk ennek utána járni. És tudtuk azonosítani a szituációt, tudtuk azonosítani a gyerekhangot, és az eltorzított kérdezők hangját is megpróbáltuk felismerhetővé tenni, és ezek alapján, átbeszélve a történeteket, biztosak vagyunk abban, hogy a már megnevezett Mach Péter és Erőss Gábor hangja hallatszik az eltorzított beszédmódokon. Soha nem mondtunk ezzel kapcsolatosan mást, soha semmilyen ellentmondásba nem bocsátkoztunk”

– bizonygatta Karácsony Gergely.

A jelölt azt is megerősítette, hogy az ő hangja van a beszélgetéseken, de abban nem biztos, hogy a válaszok, amiket adott, azokra a kérdésekre érkeztek, amelyek szerepelnek a hanganyagban. Magvas gondolatai kifejtésében egy, a mögötte lévő fán megjelenő dolmányos varjú zavarta meg az ellenzék nagy reménységét:

„Nézze, tekintettel arra, hogy a saját hangomat vélem felfedezni ezen a beszélgetésen, ezért a magam részéről valószínűnek tartom, hogy ezek nem – hogy mondjam – generált vagy valamilyen más módon létrehozott beszélgetések. Valószínűleg történtek ilyen beszélgetések, biztosan… ööö… egy dolmányos varjú. Egész biztos vagyok abban, és ez a felvételen nagyon világosan hallható, hogy ez egy összevágott anyag. Abban nem vagyok biztos, hogy minden válasz, amit én adok, pontosan azokra a kérdésekre érkezett, amelyek szerepelnek a hanganyagban. De nem vagyok se informatikai, se titkosszolgálati szakértő. Politikus vagyok.”

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala (képernyőfotó)
Karácsony és az őt megzavaró madár

Beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban többször is követték, és ez közszereplők esetében is bűncselekménynek számít.

Karácsony Gergely közölte, szövetségesei valamennyien azt gondolják, hogy a Fidesz áll az ügy mögött, amely nem szól másról, mint hogy megbontsa az ellenzéki egységet.

„Ezer százalékig biztosak vagyunk abban, hogy egyik párttársunk vagy kollegánk sem lehet a kiszivárogtató”

– mondta Karácsony Gergely, aki szerint ezt bármilyen nyomozás során bizonyítani is tudják. Belső vizsgálatot nem indítanak, mert az Karácsony szerint „teljesen felesleges”.

Volt kérdés arról is, hogy Zugló pert vesztett és nyilvánosságra kell hoznia a kerület kintlévőségeit. A polgármester azt mondta, a per tárgya az, hogy egy 2700 oldalas kintlévőségi lista alapján kiadják a személyi adatokat. Nem a kintlévőségek összegével kapcsolatban van a jogvita – hangsúlyozta, megjegyezte: a listán jellemzően magánszemélyek szerepelnek, így az adatok kiadása személyiségi jogi szempontból vitatható.

Kérdezték arról is, hogy Papp Imre, a kerület jegyzője sajtóhírek szerint a Demokratikus Koalíciónak köszönheti posztját. Karácsony Gergely a leghatározottabban visszautasította ezt. Közölte, kizárólag az ő személyes döntése, illetve szakmai döntés volt a kinevezése. Elmondta, hogy Papp Imrével régóta van munkakapcsolatban, ő Magyarország egyik legismertebb közjogi szakértője.

A kampány durvulását firtató kérdésre közölte: állják az ütéseket, de nem áll módjuk viszonozni azokat, mert nem fér bele az értékrendjükbe. Ha Tarlós István etikus kampányt szeretne, álljon ki vitatkozni, ezzel hozzájárulhat ahhoz, hogy az indulatok helyett az érvek csatája döntsön a választáson – mondta.

Kifogásolta, hogy egyes médiumok úgy számoltak be egyik sajtótájékoztatójáról, hogy a sajtó elől a WC-re menekült, miközben ő az alagsoron keresztül távozott a fideszes Riz Levente polgármester temetésére.

A Vadhajtások kivágta a varjús epizódot Karácsony Gergely videójából: