„A mobilitási hét nem csak egy egyszerű autómentes nap, hanem a város tereinek bemutatása úgy, hogy hogyan lehet jól élni ebben a városban” – mondta az autómentes hétvége pénteki sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. Aki maga mindenhová, kivétel nélkül autóval ment az autómentes napon – írja a Bors.

Hirdetés

A közösségi médiában kirakott magáról két villamosozós képet, kiírta, hogy „Budapest mindennapjaiban nagyon fontosak a villamosok”, majd begördült szolgálati autójával a Lánchíd Fesztiválra. Sofőrje ráadásul a biciklisávon állt meg, Karácsony meg óvatlanul rányitotta az ajtót egy éppen érkező biciklisre.

Másnap Zuglóban az autómentes hétvége újabb rendezvényére is autóval érkezett. Amikor a Bors riportere rákérdezett, hogy is van ez, Karácsony zavarában annyit mondott, hogy innen még egy újabb rendezvényre kell mennie, ezért kell autóba ülnie.

De nem mondott igazat, a Bors riporterei rajtakapták. Nem ment újabb rendezvényre, hanem egyenesen hazavitette magát. Az már tényleg csak a ráadás, hogy sofőrje ezúttal minden gátlás nélkül már a járdán állt meg, hogy a Főpolgármesternek kényelmes legyen az a pár lépés hazáig… – tették hozzá.

Korábban írtuk

„Vajon Karácsony Gergely tahó parkolása ellen is fellép Őrsi Gergely? Miután a Kern András szabálytalan parkolására adott polgármesteri reakció bejárta a magyar sajtót, kíváncsian várjuk, mit szól ehhez az ügyhöz Őrsi Gergely: Karácsony Gergely teljesen szabálytalan módon, a járdán állt meg hivatali autójával otthona előtt” – írta a Bors fotóját megosztva Gór Csaba, Pasarét, Nyék és Kurucles önkormányzati képviselője, a Fidesz választókerületi elnöke.