Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Amíg a baloldali városvezetők fizetéseit, költségtérítéseit, a tanácsadókra és a bizottságokra, a frakciókra fordítható pénzösszegeket többszörösére emelték, a város működését biztosító vállalatoknál jelentős megszorítások vannak. Utóbbiak súlyos problémákkal küszködnek – írja a Magyar Hírlap.

A lap azt írja, hogy kisebb fejlesztések többségét elhalasztották vagy leállították, a gépkocsik használatát korlátozták, kifizetéseket késleltetnek, illetve irodákat is bezártak. Minderről annak ellenére határozott a baloldali városvezetés, hogy jelenleg több mint százmilliárd forint készpénz és államkötvény áll a rendelkezésére, ráadásul a vezetők által felhasználható keretet nem korlátozták.

Amióta Karácsony a főpolgármester, a vezetői fizetések majdnem a duplájára nőttek a Fővárosi Önkormányzatnál, és hasonló mértékben emelkedtek a költségtérítések is, míg a bizottságokra és a frakciókra elkülönített összeget tizenkétszeresére emelték a Tarlós-időszakhoz képest. Az elmúlt esztendőben Karácsonyék egymilliárdot költöttek a Városháza elektronikai rendszerének a felújítására, míg idén négymilliárdot terveztek be épületfelújításra.

A teljes cikk a Magyar Hírlap oldalán olvasható.

Korábban írtuk