Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet munkatársai októberben Kárpátalján jártak és nagyon megindította őket, amit ott láttak, ezért döntöttek úgy, hogy vezető tisztséget betöltő hölgyeket kérnek fel arra, hogy néhány család részére állítsanak össze adománycsomagot.

Hirdetés

A ruhákat, cipőket, tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat és mesekönyveket tartalmazó csomagokat 35 nagydobronyi család mintegy 80 gyerekéhez juttatják el, valamint a császlóci és nagydobronyi zeneiskolának gitárokat, hegedűket és egy pianínót ajándékoznak – közölte az elnök.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Kárpátaljai családokat és zeneiskolákat támogat a NOE karácsony alkalmából

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a Kárpátalján élők, mert sok helyen nincs áram, vagy akadozik az ellátás, a gyerekek sokszor hidegben, sötétben tanulnak, akadozik a mobil- és internetszolgáltatás, sok család pedig egyszülős családdá vált, mert a férfiakat elvitték harcolni.

Minden segítségre szükség van ezekben a nehéz időkben, ezért örömmel csatlakozott ő is a NOE kezdeményezéséhez és állított össze csomagot a kollégáival – mondta a kormányszóvivő. Kiemelte, a csomagokkal azt is üzenik a kárpátaljai embereknek, hogy az anyaországra számíthatnak, bármikor fordulhatnak oda segítségért, ha baj van.

Szentkirályi Alexandra elmondta azt is, hogy a kormány az orosz-ukrán konfliktus kitörésével egyidőben megkezdte Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségnyújtását, a menekültek ellátása pedig azóta is folyamatos, valamint segítik a Kárpátalján maradt családokat is.

Ugyanakkor a béke az egyetlen megoldás ebben a helyzetben, mielőbbi tűzszünetre és békére van szükség, hogy az emberek biztonságban legyenek – hangoztatta a kormányszóvivő.

A NOE kezdeményezését támogatta az Auchan Magyarország Kft., a Hungaroring Sport Zrt., a Talentis Consulting Zrt., a Tempus Közalapítvány, a Henkel Magyarország Kft., a Tritonlife Holding Zrt., a Benyus Testvérek Kamaraegyüttese és a NOE tagszervezetei.

Korábban írtuk