Mint ismert, a terrorcselekményekkel megvádolt Budaházy György és vádlott-társainak többsége 16 évig húzódó, számos jogsértéssel és kétellyel terhelt eljárás, majd megkezdett fegyházbüntetés után tavasszal végrehajtási kegyelemben részesült Novák Katalin köztársasági elnök döntése nyomán. Három vádlott-társuk azonban, miután esetükben még nem született jogerős ítélet, november 2-án áll a Kúria tanácsa elé.

A hármak elleni egyik vádpont Csintalan Sándor megverése. Ezzel először egy egészen más elkövetői kört vádoltak meg, később a Hunnia-ügy terheltjei közül egészen másokat gyanúsítottak meg vele, végül – egy vádalkut kötő tanú hallomásokból levont következtetése alapján – a még ítéletre váró három embert vádolták meg az elkövetéssel. Közülük ketten családos emberek, közösségük hasznos tagjai, dr. Szücsi Frigyes ma már nemzetközi elismertségű régész, az avar kor egyik legkiválóbb hazai szakértője.

Hirdetés

Kegyelmi ügyük mellett a sokan, köztük ismert közszereplők is kiálltak. Egyikük Skrabski Fruzsina filmrendező, producer, akinek Más világ című podcastjében nemrég maga Csintalan Sándor is azt mondta, hogy a három terheltnek kegyelmet kell adni. Véleménye szerint elképzelhető, hogy ártatlanok ülnek a vádlottak padján.

A bő félórás beszélgetés itt tekinthető meg.

Korábban írtuk