Egy rejtett kamerás felvételen 2 millió kétszázezer forintot vesz át Wieszt János az újbudai önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának MSZP-s elnöke, papírborítékban. A videón egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó. A beszélgetőpartner az ügylet felgyorsítását kéri, amire a szocialista politikus rábólint, majd megbeszélik a részleteket.

Wieszt János elismerte, hogy ő látható a felvételen, a találkozóra állítása szerint nem emlékszik. Azt mondta: néha kap pénzt papírborítékban. „Nemcsak kétmilliót, sokkal többet is vettem már át” – fogalmazott Wieszt, de elmondása szerint az sosem kenőpénz volt, ezért lemondani sem fog a képviselőségéről.

A felvételt a Fidesz be akarta mutatni az újbudai önkormányzat ülésén, de ezt Molnár Gyula szocialista polgármester megakadályozta. A polgármester nyilatkozni sem volt hajlandó. Sajtósa pedig felszólította stábunk tagjait, hogy hagyják el a termet. Később Molnár Gyula közleményt adott ki: szerinte a videó csak a közelgő önkormányzati választások előtti kampányfogás.

Lakos Imre, a kerület liberális alpolgármestere azt mondja: Wiesztnek nem kell lemondania, csak ha jogerős ítélet születik ellene. A helyi Fidesz viszont ezentúl kivonul a képviselő-testület üléseiről, ha a szocialista politikus jelen van.

A videó tejlesen egyértelmű – mondta el Kupper András, a Fidesz önkormányzati képviselője. Hozzátette: nem szeretne egy olyan testületben dolgozni, amelynek egyik tagját – mint ahogy az VI. kerületben történt – ülés közben viszik el. A kerületi közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz az ügyben hatalommal való visszaélés miatt tett feljelentést.

(hírTV)