Embertelen lenne körülbelül 120-150 gazdátlan állatot az Illatos úti gyepmesteri telepről kipaterolni

Hirdetés

 – jelentette ki Dódity Gabriella, a Fidesz–­KDNP fővárosi frakciójának képviselője annak kapcsán, hogy a főváros arról értesítette a kerületeket: az állatok bekerülésétől számított 16. nap, azaz a kötelező megfigyelési idő lejárta után az állatok sorsát azoknak az önkormányzatoknak kellene megoldaniuk, amelyek területéről bekerültek a telepre. Bár a jogszabály erre lehetőséget ad, még soha senkinek nem jutott ez eszébe, amíg meg nem érkezett Karácsony, és cukiskodásból állatbarát Budapestet ígért – mondta Dódity Gabriella.

Hangsúlyozta, ezzel a főváros a kerületi jegyzőkre tolta a felelősséget, ők pedig vagy az amúgy is túlterhelt civilektől várnak segítséget, akiket a kormány épp pályázati úton segít, vagy ki tudja, mi lesz a kutyák sorsa.

Egyelőre káosz van a köbön, és elképesztően álszent, képmutató állatbarát Budapestet ígérni a kampányban, majd kiűzni a saját telepéről a kutyákat és macskákat

– vélekedett a képviselő. Emlékeztetett, a Tarlós István idején rendszeres örökbeadó napokkal, a nehezen gazdásítható állatok rehabilitációjával próbálták meg mielőbb gazdához juttatni az állatokat, eszébe sem jutott a városvezetésnek, hogy másra tolja a feladatot.

A képviselő felidézte: már akkor sejtették, hogy Karácsony az „állatbarátságot” sem gondolta komolyan, amikor ezt az ingyenes programot megszüntették, vagy amikor a telepet segítő alapítványuktól nem vettek át adományokat. Mindezt pusztán politikai okokból tették, hiszen az alapítványunk Tarlós Istvánhoz köthető, de ezzel nemcsak a kutyáknak és a macskáknak ártottak, hanem semmibe vették azokat a budapestieket is, akik adójuk egy százalékát erre akarták fordítani – mondta Dódity.

Korábban írtuk


A teljes cikk IDE kattintva érhető el.