Az új Országgyűlés és bizottságainak megalakulása után várhatóan a mentelmi bizottságnak lesz dolga elsőként. A lap úgy értesült, hogy a törvényeknek megfelelően a legfőbb ügyész kérni fogja az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését. (Molnár az egyesült baloldal listájáról jutott a parlamentbe.)

Hirdetés

A fiktív számlázási ügyben költségvetési csalással meggyanúsított Fuzik Zsolt egy tavaly kötött vádalku miatt több szocialista politikusra is terhelő vallomást tett: Tóth Csabára és Molnár Zsoltra, valamint Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármesterre és a szocialisták egykori erős emberére, Baja Ferencre, aki Karácsony Gergely főpolgármester informatikai főtanácsadója.

Fuzik Zsoltra – és a fiktív számlázási ügy több más gyanúsítottjára – 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. A hamis dokumentumok a Sys IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek.

Fuzik vallomása szerint Tóth és Horváth a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. nyereségéből több mint negyedmilliárd forintot kaphatott, míg Molnár és Baja azért kérhetett pénzt, hogy ne támadják meg a Sys IT Services Kft. és a BKV között kötött informatikai szolgáltatásokról szóló, 19 milliárd forintos szerződést.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk