Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció
Hirdetés

Azzal kapcsolatban, hogy csütörtöktől az iskolákban lázat kell majd mérni belépéskor, Dömötör Csaba hangsúlyozta: minden intézmény megkapja az ehhez szükséges eszközöket, és ez egyes intézmények esetében hőkapukat is jelent.

Már ezt megelőzően az oktatási intézmények részletes protokollt kaptak annak érdekében, hogy a biztonsági szabályokat be tudják tartani – tette hozzá.

A politikus köszönetet mondott az intézményvezetőknek, a tanároknak és a szülőknek, hogy részt vesznek a járvány elleni összefogásban.

Közölte, vannak olyan iskolák, ahol felfüggesztették az oktatást, de ezek száma alacsony, továbbá van pár iskola, ahol egy-egy osztályban digitális tanrendet rendeltek el. Ez csak kis részét jelenti az összes oktatási intézménynek – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

A DK ingyenes koronavírus-tesztelésre vonatkozó népszavazási kezdeményezéséről szólva Dömötör Csaba kijelentette, hogy az „erőteljesen félrevezető”. Eddig több mint 700 ezer tesztet végeztek el, és túlnyomó többségük ingyenes volt – jelezte, majd rámutatott arra, hogy ha a háziorvos, a kórház vagy a hatóságok kérik a tesztelést, akkor az minden esetben ingyenes.

Sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenzék most is folytatja a tavasszal megkezdett „félrevezető tevékenységét”. „Pártpolitikai megfontolások miatt nem vesznek részt az összefogásban” – mondta.

Vera Jourová európai bizottsági alelnök kijelentésére reagálva Dömötör Csaba arról beszélt: a politikus „túllépett egy határon” azzal, hogy „beteg demokráciának” nevezte Magyarországot, és szerinte a magyar emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy önállóan véleményt alkossanak.

Azon túl, hogy helytelen amit mondott, mélységesen sértő egész Magyarországra nézve, ezért „vissza kell utasítanunk” – mondta az államtitkár.