Két Fidesz-székházat is kézigránátos fenyegetés ért ma reggel. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az V. kerületi Cukor utcában lezajlott vizsgálat után az MNO-nak elmondta: reggel háromnegyed 8-kor érkezett az első bejelentés a XIV. kerületi rendőrségre, hogy gránátot találtak a Lendvai utcai Fidesz-székháznál. A robbanóeszközt egy járókelő vette észre, és ő értesítette az épület biztonsági szolgálatát. A másik bejelentés 9 órakor az V. kerületi kapitányságra érkezett, a Fidesz-székház előtt az egyik alkalmazott vette észre a kézigránátot. A tűzszerészek szerint mindkét eszköz hatástalanított, tehát veszélytelen.

A BRFK robbanószerrel való visszaélés miatt indított vizsgálatot ismeretlen tettes ellen – mondta el a BRFK szóvivője.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere az MNO-nak elmondta, hogy nem ijedtek meg a fenyegetéstől, viszont ami a legszomorúbb számára, hogy itt nemcsak egy pártiroda működik, hanem az emeleten egy gyermekmegőrző is van, így a gyerekek is veszélyben lehettek volna.

Rogán még nem tudja, hogy kérnek-e a székházhoz rendőri védelmet, ezen még gondolkoznak.

Az V. kerületi Fidesz irodavezetője, Dobos Gábor arról tájékoztatta a lapot, hogy tegnap névtelen levélben fenyegették meg a pártot.

A Cukor utcai Fidesz-iroda előtt elhelyezett gránát alatt egy fehér lapra írt üzenetet is találtak, ezt azonban nem tudták még elolvasni, mert rovásírással írták.

A rendőrség mindkét ügyben vizsgálatot folytat – közölte Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője arról is tájékoztatott, hogy a Fidesz Elnöki Kabinetjének biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtette.

(MNO)