Hangos a sajtó a műtrágyakartelltől – állapította meg videónyilatkozatában Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Facebook-oldalán kifejti: nem elég, hogy a földgáz drasztikus drágulása miatt az egekbe szöktek a műtrágyaárak, a műtrágyakartellezés felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak, valamint a polgároknak – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

– A Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa még fenyegetésnek beillő nyilatkozatot is tett a gazdák irányába, miszerint idén csak egy napig tervezik kiszolgálni a magyar vevőket. 

Minden lehetséges eszközzel garantálni kell a gazdálkodók műtrágyaellátását! 

– hangsúlyozta bejegyzésében Győrffy Balázs.

A NAK vezetője felidézi: a műtrágya egy olyan növényvédő szer, egy olyan input anyag a mezőgazdaság tekintetében, amely nem megkerülhető.

Korábban írtuk

– Úgy is hívhatjuk, hogy a növények üzemanyaga, ez határozza meg, hogy a magyar gazdák milyen terméseredményeket érnek el – fogalmazott, hozzátéve, az is függ tőle, hogy a fogyasztóknak mennyibe kerülnek az élelmiszerek a boltok polcain. Mint mondta,

ha ezek árát mesterségesen emelik a mostani, magas világpiaci árak mellett, azzal a fogyasztók zsebéből vesznek ki pénzt.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!