Hirdetés

Az Ein Prozent kutatómunkája nyomán – amelynek során a rendelkezésre álló videófelvételeket és a témában született beszámolókat tanulmányozták – arról számol be, hogy a támadások minden részletükben emlékeztetnek a csoport támadásaira.

A portál szerint a kommandós taktikákat idéző elkövetési mód központi eleme a meglepetésszerű rajtaütés, a hatékonyság és a minél nagyobb mértékű rombolás, sokszor életveszély okozásának vágyából kialakított jelentős túlerőben. A kiképzett támadókon kívül a csoportokban mindig volt egy, a parancsokat kiadó vezető, illetve még egy személy, aki az „első kapcsolatfelvételért” felelős: ártalmatlannak tűnő kérdésekkel szólítja meg a célpontot.

Mindig felmérték, hogy az áldozat önállóan képes lehet-e hatékonyan védekezni: elálltak például a támadástól, ha valamilyen éles vagy nehéz és tompa tárgyat láttak a kiszemelt alanynál.

Amennyiben a járókelők a megtámadott segítségére siettek, akkor ellenük paprikaspray-vel védekeztek; ha nem volt ellenállás, a spray-t az áldozatra fújták. A rajtaütéseket többnyire a nézeteikkel ellentétes politikai oldalhoz kötődő demonstráció vagy tömegrendezvény végén távozó, egyébként békés személyek ellen alkalmazták: ezeket a célpontokat hívják „kilépőknek”.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk