Azt írták, a Kínai Népköztársaság államtanácsosa, Vang Hsziao-hung közbiztonsági miniszter kínai újévet követő első hivatalos külföldi látogatására Magyarországon került sor.

Hirdetés

Pintér Sándor a kínai partnerével folytatott hivatalos megbeszélésen kiemelte, hogy „a két ország együttműködését a biztonság és a stabilitás garantálása teszi lehetővé, amik nélkülözhetetlenek az átfogó stratégiai együttműködés megalapozásában és továbbfejlesztésében” – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint Vang Hsziao-hung államtanácsos látogatásával „a felek fontos lépést tettek a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériuma és Magyarország Belügyminisztériuma közötti kapcsolatok fejlesztése érdekében”. A tárcavezetők a rendészeti együttműködés megerősítéséről és a közös járőrszolgálatról szóló megállapodásokat írtak alá – tudatták.

Közölték azt is, hogy a kínai közbiztonsági miniszter magyarországi látogatásán – többek között – megismerte a magyar terrorelhárítás felépítését, képességeit és megtekintette a Budapest-Belgrád vasútvonal építési munkálatait.

Korábban írtuk