Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Képernyőfotó: Youtube

Három éve elhunyt somogyi polgármestertől kért személyes találkozóra időpontot Magyar György ügyvéd, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje, aki a siófoki 4-es választókerületben indul a választáson – írja a Somogyi Hírlap cikke alapján a PestiSrácok.hu.Az esetről a szentgáloskéri polgármester, Szabó Péter számolt be a megyei lapnak.

Elődje 2015-ben meghalt, ám ez az információ a jelek szerint még nem jutott el Magyar Györgyhöz. Szabó Péter elmondta: Magyar György e-mailben jelentkezett, és a levél megszólítása az előző, néhai polgármesternek szólt. Ezt elsőként a polgármesteri hivatal dolgozói vették észre, akik felháborodtak a történteken.

Szabó Péter a Somogyi Hírlapnak megkeresésére feltette a – jogos – kérdést: hogyan indulhat valaki egy választáson, ha azt sem tudja, hogy a körzetéhez tartozó településeken ki a polgármester? Szerinte elvárható, hogy ha valaki kampányol, akkor teljes felkészültséggel vágjon neki, és tájékozódjon a településekről, az ott élőkről.

A lap egy másik kínos Magyar-bakiról is beszámolt: egy tévéinterjújában arról beszélt, hogy a választókerülete Balatonszabaditól Balatonszemesig tart a Balaton partján. Balatonvilágost kifelejtette, talán mert elkerülte a figyelmét, hogy Balatonvilágos ugyan mintegy fél évszázadon át Veszprém megyéhez tartozott, ám egy helyi népszavazás után 2013. január 1-jétől, azaz öt éve már Somogy megye része.

„Persze, nem legyünk túl szigorúak Magyar György budapesti ügyvéddel, időt kell neki adni, hogy megismerje saját választókerületét, számba vegye, mely települések tartoznak oda, és eldöntse, ezek közül melyeket akar (akarna) képviselni, amennyiben a helyiek nagyvonalúsága révén a parlamentbe kerülne” írja a PestiSrácok.hu, ahol dr. Magyar hihetetlen (vicces, szánalmas, elképesztő, kínos, stb…) mentegetőzése is elolvasható.

(Somogyi Hírlap, Pestisrácok.hu, demokrata.hu)