Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Úgy fogalmazott, a kabinet nagyobb erőfeszítéseket fordít az ellenzék elleni támadásokra, mint az egészségügyi védekezésre, ettől azonban nem lesz kevesebb beteg.

Kitért arra is, ha a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban történt halálesetekért Karácsony Gergely főpolgármester a felelős, akkor az állami intézményekben elhunytakért a kormány.

Dömötör Csaba: nagy kérdőjelek a Pesti úti otthon körül

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt hetekben és a húsvéti ünnep alatt is betartották a táválságtartási szabályokat. Hangsúlyozta, a járvány elleni védekezés neheze még hátravan, mindent meg kell tenni az egészségügyi rendszer túlterhelődése ellen, mert hamarosan tömegessé válhatnak a megbetegedések.

Dömötör Csaba szólt arról is, a fővárosi Pesti úti idősek otthona azért került a figyelem középpontjába, mert „nagy kérdőjelek merültek fel” azzal kapcsolatban, hogy a főváros megtett-e mindent az ott lakók védelme érdekében. Emlékeztetett, jelenleg is zajlik vizsgálat arról, volt-e folyamatos szakorvosi ellátás az intézményben.

Az államtitkár aláhúzta: Karácsony Gergely főpolgármestertől mindenki joggal várja el, hogy az „ujjal mutogatás helyett” végre vegye fel a „cselekvés gúnyáját”. A kormány minden segítséget megad, hogy Budapesten ne szabaduljon el a járvány – tette hozzá Dömötör Csaba.