Levelet kaptam a TASZ nevű álcivil egylettől, melyet most nyilvánosságra hozok, mert fontos a transzparencia. 🤷🏻‍♂️…

Posted by Kocsis Máté on Friday, March 26, 2021
Hirdetés

Kocsis Máté pénteken a közösségi oldalán azt írta: levelet kapott a TASZ-tól, amelynek tartalmát azért hozza nyilvánosságra, mert „fontos a transzparencia”.

A politikus szerint a levélben – amelyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek – az „álcivil egylet” azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Közöttük említették – írta a frakcióvezető – az egészségügyi dolgozókat, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitetteket és a migránsokat is.

Úgy fogalmazott: nem elég, hogy „néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcinabeszerzéseket”, nem elég, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, és a járvány kellős közepén „még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről?”. Az a javaslatuk – tette hozzá -, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.

Kocsis Máté bejegyzésében azt a kérdést tette fel: „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?”

Korábban írtuk

A Fidesz frakcióvezetője szerint ez a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció.