Kocsis Máté az EU-csúcsra utalva arról beszélt: múlt hét óta mindenki világosan láthatja, hogy Magyarország nem zsarolható, a szuverenitás nem lehet alku tárgya. Magyarország Lengyelország összefogása meghozta a józan ész győzelmét, az EU megőrizte egységét – szögezte le.

Hirdetés

Ugyanakkor szerinte van abban valami „lehangoló”, hogy egy „korrupt amerikai pénzügyi spekuláns” egyáltalán bármiféle befolyást szerezhet az unió döntéshozatali folyamatában, miközben ehhez semmilyen demokratikus legitimációval nem rendelkezik. Ahelyett, hogy kirúgnák a kontinensről a hálózatával, a megtévesztő híreket terjesztő médiájával és NGO-ival együtt, sorra nyílnak az ajtók előtte Brüsszelben, most azonban kapott „egy tockost és egy kokit” -fogalmazott.

Úgy értékelt: Magyarország győzött, ugyanakkor az európai vitáknak nincsen vége, mert a „genderlobbi gőzerővel” folyik és a migrációs akcióterv is még sok konfliktust hoz.

Kitért arra is: a hazai baloldal nem támogatta a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket, hazugságokat terjesztettek Brüsszelben a hazai védekezésről, kamuvideót forgattak, és azért dolgoztak, hogy Magyarországot a neki jogszerűen járó uniós pénzektől megfosszák, valamint el akarják bizonytalanítani az oltással kapcsolatban az embereket.  Nyolc árulás, nyolc hazugság, nyolc hónap alatt, harminc ezüstért eladnák a saját hazájukat is – mondta.

Korábban írtuk

Kijelentette: Magyarország az elsők között lesz, ahol a vakcina megjelenik.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára megnyugtatónak nevezte, hogy végül valamennyi EU-tagállam egyetértésre jutott, mert szerinte a korábbi javaslatok azt a veszélyt hordozták, hogy a költségvetési forrásokat politikai feltételekhez köthetik.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: a bizottság nyilvánosságra hozta az integrációról és a befogadásról szóló 2021 és 2027 közötti cselekvési tervét, amely a migránsok teljes körű befogadását és célzott anyagi támogatás nyújtását irányozza elő.

Ezt elfogadhatatlannak nevezte, és közölte: a kormány következő időszakban is a fenntartja bevándorlásellenes álláspontját.