Pikó András csak kihasználja a Diószegi utcában élő, amúgy is nehéz helyzetben lévő embereket, és valójában esze ágában sincs segíteni rajtuk – jelentette ki a közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője.

Hirdetés

Kocsis Máté emlékeztetett: a polgármester napok óta támadja a kormányt, hogy folytatni kívánja a Diószegi utca megújítását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítésén keresztül. Azt állítja, hogy az önkormányzat nem tudja biztosítani az ott élőknek a cserelakást, és azt is állítja, hogy a kormány miatt a kiköltöztetett lakók már nem mehetnek vissza régi otthonaikba sem, hiszen azokat birtokba veszi az egyetem.

A fideszes politikus azonban felhívta a figyelmet egy korábbi képviselő-testületi ülésen készült videóra, amelyen Pikó András vagyongazdálkodási szakembere hallható, amint ismerteti az önkormányzat álláspontját, hogy mi lesz az érintett lakókkal a Dió2030 program megvalósulása esetén. Arról beszél a polgármester momentumos embere, hogy az önkormányzat cserelakásokat fog biztosítani, és hogy az önkormányzatnak nem célja, hogy az ott lakók visszaköltözzenek a felújított lakásaikba.

Valójában tehát Pikó András egyáltalán nem bánná, ha az ott élők kiköltöznének, a telkek nagy részét pedig majd eladná az önkormányzat, és felélnék a kerület vagyonát. De akkor most miért mond mást?

– tette fel a kérdést Kocsis Máté.

Korábban írtuk

A videóban hallhatóan azt is elismerik, hogy valójában az ott lakók sem szeretnének ezekben a házakban maradni. Kocsis Máté szerint felmerül a kérdés:

Az önkormányzat Dió2030 programjában maguk Pikóék is kiköltöztettek volna 168 családot, de akkor most miért hergelik őket a kiköltöztetés ellen?

A frakcióvezető szerint hamarosan véget ér a Pikó-féle, hazugságokra épülő, teszetosza önkormányzás, és ha ismét Sára Botond lesz a polgármester, a lakók sokkal jobb körülmények közé kerülnek majd.