Hirdetés

Önöknek van bőr az arcukon, a serpenyőgyártó cégek könyörögnek a technológiáért, az biztos – kezdte felszólalását a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté (Fidesz) azt mondta, az ellenzék nagy része megemlékezett egy orosz állampolgárról, de van olyan magyar állampolgár, aki harcolt és kiállt a demokrácia eszméje mellett, ő Nagy László, akinek a szemét kilövette Gyurcsány Ferenc. Nagy László elveszítette a munkáját, a családját, majd 2022-ben meghalt. Az ő emlékére nem álltak fel, és ezért ő szégyelli magát – mondta.

Felidézte, hogy 2021-ben az ellenzék nem támogatta a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvényt, amiben döntöttek arról, hogy a súlyos, minősített cselekmények ne évüljenek el. Azt sem támogatták, hogy egy megítélés alá essenek a pedofil bűncselekmények súlyosabb esetei az emberöléssel. Azt sem szavazták meg, hogy ne dolgozhassanak gyermekek közelében újra a pedofil bűnelkövetők, ahogy azt sem szavazták meg, kereshető legyen a magyar pedofil-nyilvántartás, és hergeltek a gyermekvédelmi népszavazás ellen is – mondta Kocsis Máté.

Megjegyezte: mindez nem 2021-ben kezdődött, hanem már 2013-ban sem támogatták azt, hogy akik a gyermekek sérelmére követnek el súlyos bűncselekményeket, ne végezhessenek gyermekek felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével összefüggő tevékenységet. Megjegyezte: „nagyvonalúan” elhallgatják, hogy a bicskei gyermekotthon vezetőjét 1990-ben Demszky Gábor nevezte ki, és négyszer erősítették meg tisztségében a balliberális városvezetők.

Korábban írtuk