Hirdetés

Korózs Lajos (MSZP) az inflációról szólva elmondta: az élelmiszerek és az üzemanyagok drágultak a legjobban. Szerinte a kormányzati intézkedések hiánya vezetett ehhez, ahogy a gyenge forint is emelte az árakat.

Azt mondta: az alacsony jövedelműek a mindennapi megélhetés költségét sem tudják már előteremteni. Eközben „eszeveszett osztogatásba” kezdett a kormány, de egyszeri juttatással nem lehet kompenzálni az áremelkedéseket – jelentette ki. Bírálta, hogy tizenhárom éve nem emelkedett a gyes vagy a családi pótlék, akkor mintegy 50 százalékkal többet értek ezek a juttatások.

Tállai András kamunak nevezte Korózs felszólalását

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára „kamunak” nevezte a felszólalást, mert a képviselő az inflációból vezeti le, hogy nőtt a szegénység. Ez utóbbi nem igaz, statisztikák is bizonyítják – jelentette ki.

A képviselő is elismeri, hogy történtek kormányzati intézkedések, de azokat „egyszerinek” minősíti – kifogásolta az államtitkár, hozzátéve: a világon mindenhol infláció van, ráadásul a régióban Magyarországon a legalacsonyabb.

Korábban írtuk

Rámutatott: pluszjövedelem biztosításával és az árak befagyasztásával lehet fellépni az infláció ellen. Ezt szolgálja a rezsicsökkentés, az üzemanyag- és élelmiszerárstop vagy a kamatstop. Hozzátette: négymillió ember összesen 1,5 milliárd forintot kapott, amely alkalmas az infláció ellensúlyozására.