Fotó: facebook.com/Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) (archív)
Hirdetés

Nyitrai Zsolt az MVGYOSZ elnökének, Nagy Sándornak írt, az MTI-hez vasárnap eljuttatott levelében hangsúlyozta: ez a nap lehetőséget kínál számunkra arra, hogy ünnepeljük és elismerjük a fogyatékossággal élő emberek sokszínűségét és hozzájárulását társadalmunkhoz.

„A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által végzett munka, a társadalmi tudatosság növelése és az esélyegyenlőség előmozdítása terén tett erőfeszítések mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy olyan világban élhessünk, ahol minden egyén teljes mértékben részt vehet és érezheti magát elfogadva” – fogalmazott a miniszterelnöki biztos.

Nyitrai Zsolt kiemelte, hogy a kormány és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közötti partnerség és együttműködés kiemelkedő fontosságú az egyenlőség és az esélyegyenlőség terén.

„A szervezetük által képviselt értékek és javaslatok segítenek minket abban, hogy olyan intézkedéseket hozzunk létre, amelyek ténylegesen támogatják és elősegítik a fogyatékossággal élő emberek beilleszkedését és fejlődését” – írta.

Korábban írtuk

„Magyarország kormánya nevében köszönettel tartozom az Önök által nyújtott tanácsokért és javaslatokért, amelyek segítenek minket abban, hogy jobban megértsük és hatékonyabban cselekedjünk a fogyatékossággal élő emberek igényeinek és kihívásainak kezelése terén” – emelte ki a miniszterelnöki biztos.

Nyitrai Zsolt szerint fontos hangsúlyozni azokat a pozitív lépéseket, amelyeket a kormány és az érdekképviseleti szervezetek együttesen tesznek annak érdekében, hogy javítsák a fogyatékossággal élő emberek életét és helyzetét. Az integrációt elősegítő programok, az oktatási lehetőségek bővítése, a munkahelyi esélyegyenlőséget célzó kezdeményezések mind olyan lépések, amelyek méltán büszkeséggel tölthetik el mindannyiunkat – sorolta.

„Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy még sok munka áll előttünk. Az egyenlőség és az esélyegyenlőség elérése érdekében folytatni kell az erőfeszítéseket a társadalmi attitűdök és a sztereotípiák leküzdése érdekében” – fogalmazott Nyitrai Zsolt.

„A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével folytatott együttműködésünk megalapozott és kölcsönös előnyöket hordozó kapcsolat. Az eddigi tapasztalatok alapján bízom abban, hogy a jövőbeni partnerségünk tovább erősödik és kitartó lesz az együttműködésünk, melyben elkötelezettek vagyunk” – olvasható a miniszterelnöki biztos levelében.