Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője hetek óta eltűnt a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás elől – mondta a Fidesz frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Halász János közölte: a magyar és az európai politikai életben is példátlan, ami a Jobbiknál zajlik. Felszólította Vona Gábor pártelnököt, árulja el, mit tud Kovács Béláról. 
    
A Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított brüsszeli képviselője egyszerűen eltűnt, „felszívódott” a nyomozóhatóságok elől, és a keddi a hírek szerint Budapesttől 2500 kilométerre, Abháziában gyógykezelik – mondta. 
    
A Fidesznek az a kérdése, hogy Vona Gábor és a Jobbik vezetésének tudtával bújtatják-e Kovács Bélát, éppen ott, ahol az orosz titkosszolgálat munkatársait szokták elrejteni – közölte. 
    
Felidézte azt a korábbi hírt is, miszerint egy ismert fehérorosz oligarchán keresztül orosz források évek óta támogatják a kelet-európai, nyugatellenes mozgalmakat, köztük a Jobbikot. A hírek szerint a most „felszívódott” Kovács Béla lehetett a Jobbik „táskás embere”. Szerinte az, hogy Kovács Béla „Abháziában bujkál a hatóságok elől, felér egy beismeréssel”.
    
Kitért arra is, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálata is vizsgálja az egyes unióellenes európai pártok, így a Jobbik körüli gyanús orosz pénzmozgásokat. 
    
Kérdésre a szóvivő a Jobbik új plakátjairól azt mondta: azok hazugok, azokat Simicska Lajos biztosítja, egy „csicskapárt megjelenéséről” van szó. 
    
Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ügyéről, arról, hogy Vona Gábor pártelnök megvédte őt, azt mondta, őt nem megvédeni kell, hanem kizárni, a politikusnak semmi keresnivalója nincs a magyar közéletben.
    
Bokros Lajos volt pénzügyminiszter előző napi nyilatkozatát úgy értékelte: Bokros Lajos hosszú évtizedek óta együtt dolgozik Sorossal, George Soros embere. 
    
Bokros Lajos azt szeretné, ha Soros-politikája, az általa erőltetett migrációs politika valósulna meg. Fizetett katonaként bírálta Magyarországot és a miniszterelnököt – vélte a fideszes politikus.

MTI