Folyamatos romlás Ferencvárosban

Hirdetés

A IX. kerületben az elmúlt öt évben folyamatos romlás tapasztalható a közterületek állapotával kapcsolatban, vélekedett a Fidesz ferencvárosi önkormányzati képviselője, Gyurákovics Andrea.

Azokat a felújításokat, amelyeket az előző városvezetés elkezdett, még ugyan sikerült befejezni, de újabb projektekbe nem kezdett a Baranyi Krisztina vezette városvezetés, tehát megújulás már nincs a közterületeken, csak a folyamatos állagromlás látszik – mondta Gyurákovics Andrea, majd kifejtette, a városvezetés a választáshoz közeledve kapkodásba kezdett, és a különösen romos állapotban lévő közterületeket rendszeresen toldozzák-foldozzák.

A politikus emellett elmondta, hogy a játszóterek és a kutyafuttatók megújítása, illetve karbantartása is elmaradt az elmúlt években, annak ellenére, hogy a költségvetésben források voltak elkülönítve a közterületek felújítására, tereprendezésre.

Elhanyagolt Józsefváros

Azonban nem Ferencváros az egyetlen kerület, ahol rossz állapotban vannak a közterületek. Józsefvárosban Szilágyi Demeter, a helyi Fidesz önkormányzati képviselője szerint elhanyagolttá váltak a közterületek az elmúlt években. A politikus elmondta, ha valaki a kerület utcáin járkál, akkor először biztosan az elhanyagoltság fog feltűnni neki.

Korábban írtuk

Nagyon sok helyen a járdák már felújításra szorulnának. Az úttest, az útburkolatok állapota is rossz, nincsenek rendesen karbantartva. A terek elhanyagoltak, annak ellenére, hogy a 2019 előtti jobboldali városvezetés idején Józsefváros összes nagyobb közterületét felújították. Abban az időszakban egy ciklus alatt több útszakasz újult meg, miközben az elmúlt öt évben nem egész 300 méter útszakaszt újított fel a baloldali városvezetés – jelentette ki Szilágyi Demeter, majd hozzátette, a közterületek fenntartására és karbantartására fordítható összegeket a városvezetés máshol költötte el, csak egyelőre nem lehet tudni, hogy hol.

Eközben pedig az önkormányzat rendre kísérletet tesz a közterületek valamilyen megújítására, ám azok rendszerint sikertelenül végződnek. Ez történt a Harminckettesek terénél is, ahol a teret lezárták az autóforgalom elől. Azonban ez a projekt, amely 14 millió forintjába került a józsefvárosiaknak, nem tartott túl sokáig, ugyanis pár hónap után felszámolták a lezárást, és visszaadták a területet a forgalomnak.

Gyalázatos állapotú erzsébetvárosi közterületek

Erzsébetváros fideszes önkormányzati képviselője, Benedek Zsolt a Magyar Nemzetnek elmondta, a VII. kerületben gyalázatos állapotban vannak a közterületek, köszönhetően a baloldali pártok folyamatos vitájának, amely a közterületi takarítást végző cég vezetőjéről szólt.

A pártok ugyanis csaknem fél éven keresztül azon vitatkoztak, hogy ki vezesse a szóban forgó vállalatot.

Elöntötte a szemét Terézvárost

A közterületek állapotával kapcsolatban Lindmayer Viktor, a terézvárosi Fidesz frakcióvezetője elmondta, a kerületben található közterületek az elmúlt években egyre inkább elhanyagolttá váltak.

Nagyon megszaporodott a kutyapiszok és a kosz a kerületben. És ami még rendkívül jellemző, hogy sajnos nagyon sok hajléktalan jelent meg Terézvárosban az elmúlt időszakban, ami élhetetlenné teszi a helyiek, illetve a környéken közlekedők életét, ez ellen pedig nem tesz semmit a városvezetés – emelte ki a politikus, majd hozzátette, ennek eredményeként a kerületben is megfigyelhető egyfajta szlömösödés, ami csökkenti az emberek szubjektív biztonságérzetét.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.