Az MSZP szerint Magyarországon nem válhat normává a fizikai erőszak alkalmazása. 

Fotó: MTI, archív

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke, parlamenti képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a „fideszes gyűlölet- és erőszakkultúra újabb áldozatot szedett”, amikor a XI. kerület egyik fideszes alkalmazottja „megráncigált” egy újságírót egy „hivatalos kormányzati rendezvényen”.

Az MSZP tiltakozik annak a gyakorlatnak meghonosítása ellen, amelyet a „putyini és erdogani világban szoktunk tapasztalni” – mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: nem tartják véletlennek, hogy ez megtörténhetett, mert a „Fideszben bevett szokás az erőszak alkalmazása, a Fidesz egy erőszakos párt”.

Kunhalmi Ágnes példaként említette, hogy korábban kopaszokkal próbálták megakadályozni párttársát politikai jogai gyakorlásában, továbbá – folytatta – Orbán Viktor miniszterelnök saját női politikustársát alázta meg úgy, hogy a „legedzettebb politikusoknak is kifordult a gyomra”.

MTI

A Fidesz XI. kerületi szervezetének közleménye

A Fidesz újbudai szervezete visszautasítja a 444 munkatársának vádaskodását, amellyel bántalmazásnak próbálja beállítani, hogy kivezették egy, a sajtó számára zártkörű, csütörtöki kerületi rendezvényről.

A valóságban az újságíró zavarta meg az eseményt, ami miatt hangos szóváltásba keveredett a hallgatósággal is. A 444.hu munkatársának állításai alaptalanok, és ezt a jelenlévők mellett a biztonsági kamerák felvételei is igazolják majd. Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Felháborítónak tartja az újbudai Fidesz, hogy a 444 szerkesztősége tudósítás címén azért küld embereket különböző eseményekre, hogy ott provokálják a résztvevőket és megzavarják a rendezvényt.

Csütörtökön a szervezők annak ellenére beengedték az újságírót a sajtó számára zártkörű fórumra, hogy arra a 444.hu nem kapott meghívást. A kezdést megelőzően a rendezők felhívták az újságíró figyelmét arra, hogy nem készíthet felvételeket az eseményen. Ebbe a 444 munkatársa beleegyezett.

A megállapodás ellenére az online lap tudósítója az első sorok között sétálva próbált képi- és hangfelvételeket készíteni, viselkedésével zavarva a fórum hallgatóságát.

A résztvevők közül többekkel is hangos szóváltásba keveredett, miután a vendégek jelezték az újságírónak, hogy nem látják a kivetítőt és nem hallják az előadókat miatta. Amikor a 444 munkatársa önszántából elhagyta a termet, a szervezők már nem engedték vissza, távozásra szólították fel, majd kikísérték az épületből.

Az újbudai Fidesz visszautasítja, hogy a rendezők határozott fellépését erőszakosnak próbálja beállítani a 444 szerkesztősége, amely az ügyről beszámoló cikkben úgy fogalmaz, hogy kollégájukat a „karjánál fogva lerángatták”, „lökdösték”, „rátámadtak”, „megfélemlítették”. Mindezekből semmi nem igaz, amit a helyszínen jelenlévők is tanúsítanak, illetve a gimnázium biztonsági kameráinak felvételei is egyértelműen igazolnak majd.

Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.

(fidesz.hu)