Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció

A Fidesz-KDNP frakciószövetség készen áll a küzdelemre a liberális politikai erőkkel, annak érdekében, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a kereszténydemokrácia győzzön – jelentette ki a frakciószövetség szóvivője szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hollik István Orbán Viktor kormányfő tusványosi beszédével kapcsolatban hangsúlyozta: a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy a magyarok olyan Európában akarnak élni, amely megvédi határait, a keresztény kultúrát, és nemet mond a bevándorlásra.

Mint elmondta, egyetértenek a kormányfővel abban, hogy ma világosan kirajzolódnak Európában a szemben álló felek. 

Az egyik oldalon az az európai liberális elit áll, amely feladta a keresztény értékeket, igent mond a bevándorlásra és a multikulturalizmusra, nem védi meg Európa határait. A másik oldalon pedig azok a kereszténydemokraták, akik megvédik a keresztény értékeken nyugvó életformát, és nemet mondanak a bevándorlásra – közölte a szóvivő.

Hollik István hozzátette: ebben a helyzetben fontos, a liberális erőkkel folytatandó politikai küzdelmek állnak a Fidesz-KDNP előtt. 

Mert minden európai ország elvitathatatlan joga a keresztény értékek védelme és a bevándorlás elutasítása – mondta.

Arról is szólt: a miniszterelnöki beszédre adott ellenzéki reagálások újra bizonyítják, hogy a Magyarország és Európa jövőjével kapcsolatos küzdelmekben az ellenzéki pártokra nem lehet számítani.