A főpolgármester közösségi oldalát követők kérdéseit tartalmazó papírcetliket egy olyan sárga munkavédelmi sisakban gyűjtötték össze, melynek az elején az A-Híd Zrt. felirat olvasható, vagyis annak a cégnek a neve, amelyik a Lánchíd botrányos felújítását végezte – írta meg az Origo nyomán a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A nagyjából másfél perces, nyilvánvalóan több részből összevágott felvételen egyszer csak „megfordult” a sárga sisak Karácsony kezében, és a főpolgármester láthatóan igyekezett eltakarni az A-Híd feliratot. Vélhetően jelezték neki, hogy a cég neve manapság nem éppen a népszerűségét javító üzenet.

Korábban írtuk

Mint ismeretes, a főpolgármester az elmúlt időszakban az értetlen statiszta szerepét játszotta, amikor feltették neki a kérdést, hogy mit tud a Lánchíd felújításával összefüggő korrupciógyanús pénzmozgásokról, például arról az 1,4 milliárd forintról, amit az A-Híd Zrt. 2020 novembere és 2022 júliusa között, tehát éppen a hídberuházás idején átutalt a számlagyárügyben súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Vig Mór cégének.

Karácsony Gergely néhány napja Brüsszelben a közszolgálati televízió helyi tudósítójának is kategorikusan kijelentette, hogy nincs semmiféle botrány, mindez csupán a sajtó fantáziájának szüleménye, ezért oktalan a vizsgálóbizottság felállítása.

Persze a főpolgármesternek aligha lehet érdekeltsége az A–Híd Zrt.-nél. A szerdai Instagram-videó azonban egyértelműen arra utal, hogy mégis volna mit vizsgálni a hídpénzbotrány miatt a városházán – jegyezte meg az Origo.