Fotó: Lázár János Facebook-oldala
Hirdetés

– Amit ő a politikában csinál országos és helyi szinten, az egy agonizáció, az egy lassú halál, ami jelen pillanatban zajlik, és ezzel nagyon sok kárt okoz Hódmezővásárhelynek. Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben. De úgy látom, hogy az egzisztenciális okok, hogy legyen neki fizetése, ez mindennél fontosabb, és ezért próbálkozik a megélhetése okán, indul a választásokon, ez teljesen világos. És ki tudja, hogy kinek a megbízásából még ez egy másik kérdés – erről beszélt Lázár János építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Rádió 7 műsorában arra a kérdésre válaszolva, mit szól ahhoz, hogy Márki-Zay jövőre újra elindul a polgármesteri székért.

Hozzátette: vesztes és bukott emberre bízni egy várost biztos vereség és biztos bukás. Ha valaki egyszer az országos politikában elbukik és veszít, arra „nagy hiba lenne rábízni Hódmezővásárhelyt”.

A beszélgetés Márki-Zay Péterről szóló része

– Ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhely megyei jogú város polgármesterének, ami persze szívük joga, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak. Tehát hogyha Márki-Zay lesz Hódmezővásárhely polgármestere, akkor ez a kormány semmilyen formában nem fog együttműködni a város polgármesterével és Hódmezővásárhellyel – folytatta Lázár János, és meg is indokolta kijelentését.

– Létezett egy csoport 2022-ben, akik ennek az országnak a sorsát pénzért, személyesen is fölvett pénzért, idegeneknek akarták kiszolgáltatni. El akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette. Mi, a magyar kormány nem bízhatunk egyetlen egy adóforintot sem olyan emberre, aki idegen érdekeket szolgál. Ez dokumentált, bizonyított dolog, ezzel kapcsolatban még számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül, és teljesen világos az, hogy az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, sem helyi szinten, sem országos szinten, aki teljesen egyértelműen, teljesen világosan idegen érdekeket szolgál. Tehát nem arról van szó, hogy ellenzéki vagy fideszes a polgármester. Arról van szó, hogy a hazáját szolgálja, vagy éppenséggel hazaáruló. Eladja ennek az országnak a sorsát vagy ennek a városnak a sorsát, vagy pedig a hazáját szolgálja és a városát szolgálja. Mi, a fideszesek, és akik a kormányban dolgozunk, nem bízhatjuk sem politikai, sem erkölcsi, sem törvényes okoknál fogva egy olyan emberre az adófizetők forintjait, aki ennek az országnak a sorsát el akarta adni külföldi idegeneknek – mondta a miniszter.

Korábban írtuk

Lázár János szavaiból kiderült: nem pártpolitikai kérdésről van szó.

– A kormány elég jól elvan attól, hogyha egy várost ellenzéki polgármester vezet, lásd Szeged, és jól megvan akkor is, hogyha kiváló kormánypárti polgármesterek vannak, mint Debrecen, Székesfehérvár, Győr. Nekünk fideszeseknek természetesen lesz egy ajánlatom, de ha ellenzéki polgármestert választ a város, az a város dolga. De az, hogy egy olyan személyre bízza a város a város jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál […], ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni – mondta a műsorban Lázár János.