Egyeztetett a szentesi választókerületben a Jobbik és a DK – értesült a Figyelő. A lap exkluzív képeket hozott nyilvánosságra, és úgy tudja, több választókerületben is folynak hasonló tárgyalások.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Szabó Zoltán Ferenc, a párt szentesi jelöltje Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció helyi elnökével tárgyalt a héten Szentesen, a Páterház étteremben – tudta meg a Figyelő.

Az egyeztetés után külön jöttek ki az étteremből, de együtt, Vona autójával távoztak a megbeszélésről – írja a lap. Vona titokban érkezett a településre, feltűnése azért volt meglepő, mert bár nemrég Makón tartott helyi fórumot (ahol „Allahu Akbar” feliratot helyeztek a pártelnök autójára), de Szentesen nem.

A teljes képsorozat a Figyelőn tekinthető meg.

demokrata.hu

Vona csak megéhezett a Jobbik szerint – a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye

„A Figyelő értesüléseivel ellentétben a Jobbik sem Szentesen, sem más választókerületben nem tárgyalt és nem is tárgyal a Demokratikus Koalícióval. Aznap, amikor a „leleplező” fotók készültek, Vona Gábor hat helyszínen tartott fórumot Bács-Kiskun, valamint Csongrád megyében. Kampánycsapatával megálltak Szentesen ebédelni a Páterház étteremben, asztaltársaságában csak munkatársai és helyi jobbikos vezetők foglaltak helyet. Vona Gábor nem tárgyalt egyetlen egy DK-s politikussal sem, a helyi jobbikos vezetők állítása szerint a Figyelő cikkében említett Kiss Csaba ott sem volt az étteremben.

A figyelo.hu-n megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható, aki nemhogy DK-s politikus, de még DK-s szavazó sem volt soha életében. Így ez megint nem más, mint a kormánypropagandát kiszolgáló személyek lyukra futása, színvonaltalan munkájuknak megérdemelt kudarca.

A Jobbik, mint minden ilyen esetben jogi útra tereli az ügyet és várja a Figyelő bocsánatkérését mind a Jobbiktól, mind szegény gépjárművezetőtől.”

OS