Fotó: MTI/Mohai Balázs
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke nyilatkozik a sajtónak a párt eredményváró rendezvényén, a fővárosi Metro Clubban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án
Hirdetés

A Telex információi szerint Kovács Gergely a Döme Zsuzsanna (Suzy) is lemondott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól, a hírt Kovács a lapnak megerősítette. A párton belül azután lett feszültség, hogy Kovács elindult volna a XII. kerületben az előválasztáson, mint polgármesterjelölt, ám pártja nem támogatta.

„Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta” – idézte a Mandiner.

Index: Távozott is, meg nem is?

Szombaton a XII. kerületi tagság – nagyjából 40 ember – tárgyalt arról, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt részt vegyen-e a helyi előválasztáson (amire eddig sosem volt még példa), és ha igen, akkor milyen feltételekkel. Az Index úgy értesült, hogy ugyanannyian szavaztak mellette, mint ellene, ugyanakkor sokan elbizonytalanodtak, ezért a többség tartózkodott, így nem sikerült a részvétel mellett dönteni. Kovács Gergőék ebből azt a következtetést vonták le, hogy nincs az irányukba kellő bizalom.

A Kutyapárt nem fogja vizsgálni, hogy a belső „pufogásra” használt zárt Facebook-csoportból hogyan szivároghatott ki a sajtóhoz a két társelnök hirtelen felindultságból itt megfogalmazott lemondási szándéka, de az Index úgy tudja, hogy azt a pártban nem tekintik hivatalos lemondásnak. Erre utal, hogy ma este nyolc órakor rendkívüli online taggyűlést tartanak, amin megpróbálják megerősíteni az elnökséget, és újratárgyalják a XII. kerületi stratégiát.

A történtek legfontosabb tanulsága, hogy úgy kell minden fórumon kommunikálniuk, hogy az bármikor, bárhová kikerülhessen – mondta el Nagy Dávid pártigazgató, aki a Hegyvidéken követendő stratégiáról is megosztott részleteket. E szerint egy előválasztás esetén sem lesz semmiféle „bindzsizés” a többi párttal, nem egyeztetnek a megszerezhető pozíciók elosztásáról és a közös listáról sem.

index.hu
Korábban írtuk