Hirdetés

A lengyel köztársasági elnök hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra és csütörtök délelőtt négyszemközti, majd plenáris megbeszélést folytatott Áder János köztársasági elnökkel a Sándor-palotában.

Andrzej Duda a megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón elmondta: részletesen tájékoztatta Áder Jánost a lengyel-belorusz határon kialakult válsághelyzetről és biztosította magyar kollégáját, hogy minden lehetséges eszközzel megvédik a határokat. Andrzej Duda megköszönte, hogy Áder János felkínálta a magyar segítséget a határőrizet fenntartásában, üzemeltetésében, és jelezte, örömmel fogadják a magyar tapasztalatokat.

Áder János: még az idén elkészülnek a Via Carpatia Magyarországra eső szakaszai

Áder János a látogatást követő közös sajtótájékoztatón kiemelte: a közép-európai régió komoly infrastrukturális hátrányban volt 1990 előtt és az azt követő években is a közúti és a vasúti összeköttetés, illetve az energetikai és a digitális hálózatok összekapcsolása terén.

Hangsúlyozta: a Via Carpatia észak-déli nemzetközi közlekedési folyosó a Baltikumtól Görögországig mintegy 3300 kilométeren vezet, ebből 230 kilométeren át Magyarországon halad.

Korábban írtuk