Szegedi szervezők Szexy szombat party címmel bulit hirdettek meg március elején a 43 ezres lakosú Hódmezővásárhely Colosseum Club nevű szórakozóhelyére. Két DJ-t is hívtak, akik a „múlt és a jelen legjobb LMBTQ-zenéit” játszották volna, éjfél után pedig fellépett volna Nina Von Chains transznemű előadó a Lilike és Lauryn nevű formációval egy „Travi show” keretében, aztán egy „Szexy pasik show” jött volna Kasza Roland énekessel és „három szexi pasival” – ismerteti a Telex beszámolójára hivatkozva a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A Telex emlékeztet, hogy a városban még nem nagyon volt példa hasonló rendezvényre, ide is csak az LMBTQ-embereket és barátaikat várták. A Facebook-esemény szerint viszont kilátásba helyezték, hogy a buli még a főtéren is hallatszani fog.

A helyi sajtó „aggódó szülők olvasói jelzései nyomán” adott hírt a március 11-re hirdetett eseményről, amit a városvezetéssel is kapcsolatba hoztak. A szórakozóhely nemrég felújított százhúsz éves épületét ugyanis, ahol régebben Úri Kaszinó működött, Márki-Zay Péter önkormányzata tavaly májusban bérbe adta két szegedi fiatalnak. Később a Mi Hazánk helyi szervezete is tiltakozott a rendezvény ellen.

A tiltakozás után a szombatra tervezett bulit egy nappal előtte lemondták.

A helyi sajtó szerint a lakossági kiállás mentette meg a város ifjúságát az LMBTQ-érzékenyítéstől, de a városvezetés újra megpróbálkozik majd a „kultúraváltással”, amit újra meg fognak akadályozni.

A parti ötletgazdája és főszervezője, aki rendszeresen tart a megyeszékhelyen hasonló összejöveteleket, azt mondta: nem a Mi Hazánk tiltakozása miatt visszakoztak, hanem azért, mert egyáltalán nyilvánosságra került.

– Nem akarunk részt venni a politikai játszmákban, mi csak bulizni szerettünk volna egy jót, de amikor az első cikk megjelent róla, azonnal lefújtuk

– közölte a Bence becenéven ismert szegedi fiatalember. A rendezvény szerinte véletlenül derült ki, mivel ők zártkörű eseményt terveztek, ám az egyik fellépő elszólta magát a Facebookon.

A szervező nem zárta ki, hogy később újra megpróbálkoznak hasonló rendezvénnyel, de az nem a Colosseumban lesz. Ezt azzal indokolta, hogy Szegeddel ellentétben Hódmezővásárhelyen nincs kiépült és összetartó LMBTQ-közösség, és itt jóval kevésbé toleránsak az emberek.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk