Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Kijelentette: a gyengeség és az elbizonytalanodás mutatkozott meg a kormányzat részéről a színházak, a kultúra „ellen indított kormányzati támadás” során, hiszen a jelentős tiltakozás hatására gyengítettek saját korábbi elképzeléseiken.

Tanulságosnak ítélte az ellenzéki szereplők számára azt is, hogy „alaposan belenyúltak a képviselői jogosítványokba”.

„Mi sem gondoltuk, hogy obszcén táblákat fel lehetne mutatni”, a drasztikus házszabály-módosítás azonban szerinte egy példája annak, hogy a kormányoldal rossz következtetést vont le az önkormányzati választáson elszenvedett, általa súlyosnak ítélt vereségéből.

Keresztes László Lóránt erőpolitikának minősítette még az önkormányzati hatáskörök csökkentését, és azok korlátozását, akik még felhívhatnák a figyelmet a kormányzat működésére.

Kijelentette azt is: a kormány bármikor képes olyan intézkedést hozni, ami súlyosan sérti a nemzeti érdeket. Ide sorolta a kurdok elleni agresszió támogatását, amelyet Keresztes László Lóránt népirtásként értékelt, de a paksi bővítést is, vagy azt, hogy az ország ezermilliárd forintot fordít a Budapest-Belgrád vasútvonalra, amely szerinte hiányozni fog a vidéki infrastruktúra fejlesztésének forrásaiból.

A médiatanácsba csak fideszes tagokat delegáltak – sorolta kifogásait -, a Magyar Tudományos Akadémia pedig elveszítette kutatóintézeti hálózatát. 

Pozitívan értékelte azonban azt, hogy a kormányoldal támogatta az éghajlatváltozással kapcsolatos előterjesztés parlamenti tárgyalását.

Keresztes László Lóránt kérdést kapott a fővárosi, kispesti önkormányzat korábbi, korrupciógyanús eseteivel kapcsolatban. Kijelentette: egyetért a korábbi LMP-s, most független Hadházy Ákossal abban, hogy Gajda Péter kerületi polgármesternek le kell mondania az eset miatt. Közölte azt is: az LMP önkormányzati képviselőjének jelentős szerepe van az ügy feltárásában.