Nyomozás indulhat a napokban nyilvánosságra került kispesti hangfelvételek miatt – értesült a közszolgálati televízió.

Hirdetés

Mint ismert, közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról van szó azokon a képi és hangfelvételeken, amelyeknek első részleteit múlt pénteken hozta nyilvánosságra a Magyar Nemzet és Hír TV. Az ezeken látható, illetve hallható férfi a két médium szerint nem más, mint Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő.

Lackner Csaba a kerület 7. számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként, plakátján az MSZP logója mellett támogatóként ott van a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. A politikus jelenleg a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke.

A köztelevízióban kedden elhangzott: a felvételek nyilvánosságra kerülése után egy magánszemély feljelentést tett az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt. A feljelentést a Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Adó és Vámhivatal Közép-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóságára továbbította.

Az M1 kérdésére a NAV megerősítette, hogy a feljelentés megérkezett hozzájuk, és jelenleg vizsgálják annak tartalmát. A hivatalnak erre három napja van – hangzott el a köztévén.

A Magyar Nemzet egyébként folytatja a tényfeltáró sorozatot: ennek szerdai részében mesés külföldi ingatlanokról, Kránitz Krisztán (szintén szocialista önkormányzati képviselő, a kerület vagyonkezelőjének vezetője) számlájáról és Gajda Péter polgármesterről is szó esik dokumentumok és hangfelvételek alapján.