Hirdetés

A program vasárnap délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik, majd a nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megméretése következik.

Idén is megrendezik a Jótékonysági Sztárfutamot, amelyen Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színművészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel nyereményét.

A sztárfutam után pusztaötös- és csikósbemutatót, majd 1848-49-es csatajelenet-bemutatót, valamint a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők, a Kishuszár Vágta döntője 15:20, a fogatvágta fináléja 15:35-kor kezdődik.

A nemzetközi futam döntője előtt rendezik meg a Tündérkert történelmi lovasfelvonulást, ennek névadója a közmédiában, a Dunán október 13-án, pénteken este dupla résszel debütáló Tündérkert című történelmi kalandfilmsorozat. Az esemény tiszteletére a sorozatban a nagyhatalmú Bánffy Dénes földesurat alakító Kálloy Molnár Péter színművész is a lovasokkal tart a felvonuláson.

A Nemzeti Vágta döntője 16:50-kor kezdődik, majd az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással búcsúzik a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól.

Az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

Korábban írtuk