Politikai értelemben széteshet az összefogás, ha Márki-Zay Péter továbbra is konfliktusos irányba halad – erről beszéltek a Magyar Nemzet baloldali folyamatokra rálátó forrásai. Elmondásuk szerint az ellenzék mindenképpen egy listával vág neki a választásnak, ha pedig Hódmezővásárhely polgármestere esetleg „bedobná a törülközőt”, úgy a hat baloldali pártelnök hozhat „bölcs döntést” az utódjáról.

Hirdetés

Váratlan közös miniszterelnök-jelöltté válása óta látványosan magára hagyták Márki-Zay Pétert a mögötte álló pártok. Ennek első jele már október 23-án nyilvánvalóvá vált, amikor a baloldal közös nagygyűlésére, amelynek legfőbb attrakciója Márki-Zay beszéde volt, alig egy-két ezren mentek el – ami aligha magyarázható mással, minthogy szövetségesei nem különösebben mozgósítottak párton kívüli miniszterelnök-jelöltjük sikeres szereplése érdekében. 

A közös listáról egymás között már lényegében megállapodó baloldali pártok közösségi oldalaikon – vagy máshol – azóta sem, legfeljebb érintőlegesen tettek támogató nyilatkozatot Márki-Zay Péter mellett. Hódmezővásárhely polgármestere így egyedül, elszigetelődve, elsősorban saját közösségi oldalán közzétett bejegyzésekben, videókban próbálja folytatni kampányát, már ezerszer előadott szlogenjeit ismételgetve.

Mindezek tükrében nem meglepő az MSZP pártigazgatójának a Népszavának minap adott, meglehetősen távolságtartó interjúja. Ebben Molnár Zsolt bár hangoztatta, hogy Márki-Zaynak van a legnagyobb esélye Orbán Viktorral szemben és előnye, hogy nincs aktív pártkötődése, ezáltal könnyebben nyit a pártoktól idegenkedő választók felé, szerinte „másrészről hátrányt jelenthet, hogy nincs szervezeti hátországa és országos kampánytapasztalata.”

– A miniszterelnök nem lehet magányos – jelentette ki Molnár.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk